Στείλτε μας το μήνυμά σας

Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω σας παραθέτουμε μια λίστα συχνών ερωτήσεων που θα σας φανούν χρήσιμες.

+ Εμφάνιση όλων

Domain names

Τι είναι το domain name;

Όνομα διαδικτύου (στα αγγλικά domain name) είναι ένας περιορισμένος τομέας των διεθνών πόρων ονοματοδοσίας διαδικτύου ο οποίος εκχωρείται για αποκλειστική χρήση σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το όνομα αυτό πάντα προσδιορίζεται περαιτέρω από μία κατάληξη που χαρακτηρίζει κατά κάποιο τρόπο την "περιοχή" του δικτύου στην οποία ανήκει (για παράδειγμα το .gr είναι η κατάληξη για τα Ελληνικά domain names. Το όνομα διαδικτύου δεν ανήκει στο πρόσωπο που του έχει εκχωρηθεί αλλά έχει μόνο την αποκλειστική δυνατότητα χρήσης του για όσο διάστημα έχει καταβάλλει τα τέλη κατοχύρωσης.

Τι σημαίνει να καταχωρήσω ένα domain name;

Η κατοχύρωση ενός domain αποτελεί την δέσμευση του ονόματος στο internet που μπορεί να γίνει από ένα φυσικό άτομο ή στο όνομα κάποιας επιχείρησης. Η περίοδος κατοχύρωσης και ανανέωσης αυτή την στιγμή είναι ορισμένη στα 2 χρόνια.

Τι είναι το Domain Naming System (DNS);

Το Domain Name System ή DNS είναι ένα σύστημα με το οποίο αντιστοιχίζονται οι διευθύνσεις IP σε Domain Names και επιτρέπει την ανεύρεση ενός διακομιστή (server) με βάση το όνομά του. Ο διακομιστής μπορεί να υποστηρίζει έναν αριθμό από υπηρεσίες, όπως http, ftp, smtp κλπ., δίνοντας μας τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε μια ιστοσελίδα(http), σε μια αποθήκη αρχείων(ftp), η να πάρουμε το mail μας(pop). Έτσι είναι ευκολότερο να θυμόμαστε την ιστοσελίδα www.google.gr παρά τη διεύθυνση 66.102.9.99.

Web hosting

Τι σημαίνει φιλοξενία ιστοσελίδας (Web hosting);

Η φιλοξενία ιστοσελίδων (web hosting) είναι ένα είδος διαδικτυακής υπηρεσίας που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνεται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. server) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης (bandwidth).

Γιατί χρειάζομαι φιλοξενία ιστοσελίδας;

Η φιλοξενία (web hosting) είναι απαραίτητη για την λειτουργία της σελίδας σας 24ώρες το 24ωρο ώστε να είναι προσβάσιμη από οποιονδήποτε χρήστη. Τα μηχανήματα στα οποία γίνεται το hosting είναι ειδικοί υπολογιστές μεγάλης ισχύος (servers) ικανοί να αντεπεξέλθουν σε μεγάλο αριθμό χρηστών που θα επισκέπτονται την σελίδα σας.

Ανάπτυξη Ιστοσελίδων

Τι σημαίνει δυναμικό site και CMS;

Η διαχείριση περιεχομένου (CMS) περιλαμβάνει την ανανέωση του υλικού μίας ιστοσελίδας με την χρήση ειδικού συστήματος back-end, που επιτρέπει παράλληλα και την πλήρη παρακολούθηση του από την δημιουργία μέχρι και τη δημοσίευση. Με την βοήθεια του CMS επιτυγχάνεται η διαχείριση των κύριων στοιχείων της ιστοσελίδας που περιλαμβάνουν:

  • Κείμενα και φωτογραφικό υλικό
  • Άρθρα και θεματικές κατηγορίες
  • Αρχεία πολυμέσων (video, αρχεία ήχου κτλ)
  • Καταλόγους προϊόντων
  • Ομάδες και χρήστες του συστήματος